آموزشی ، مقالات برتر رایگان ، فن نویسندگی رمان

مقالات برتر رایگان ، آموزشی فن نویسندگی از اساتید رسمی و بنام

آموزشی ، مقالات برتر رایگان ، فن نویسندگی رمان

مقالات برتر رایگان ، آموزشی فن نویسندگی از اساتید رسمی و بنام

کافکا آثارش سبک زندگینامه

گیلان__کانون نویسندگان چوک . نویسنده و پژوهشگر شهروز براری صیقلانی . 
 فرانتس کافکا از تاثیرگذارترین نویسندگان آلمانی ‌زبان به شمار می رود که صاحب سبکی خاص بود و متفاوت از دیگران می نوشت به طوری که پس از مرگش به شهرتی جهانی دست یافت و اکنون سنگ قبر و خانه اش به یکی از جاذبه‌های گردشگری تبدیل شده است.

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا، فرانتس کافکا در سوم ژوئیه در 1883 میلادی در شهر پراگ جمهوری چک دیده به جهان گشود. او هوشی سرشار داشت و به همین دلیل در دوران تحصیل همواره مورد احترام آموزگاران بود. کافکا با ورود به دانشگاه چارلز فردیناند در شهر پراگ تحصیل در رشته شیمی را آغاز کرد اما پس از چند روز تغییر رشته داد و به تحصیل در رشته حقوق پرداخت. این مساله سبب شد تا از تحسین پدرش برخوردار شود و فرصتی برای شرکت در کلاس های هنری و ادبیات داشته باشد. او در 1906 تحصیلات خود را به پایان رسانید و به مدت یکسال به عنوان دستیار قاضی در دادگاه مشغول به کار شد اما همزمان به نویسندگی نیز می پرداخت. 

** فعالیت‌های ادبی فرانتس کافکا 

** فعالیت‌های ادبی فرانتس کافکا 
کافکا همواره در زندگی خود مشغول به نوشتن بود و همچنین علاقه خاصی نیز به رمان نویسی داشت. شخصی به نام «ماکس برود» که از دوستان نزدیک کافکا بود هم در طول زندگی و هم پس از مرگ کافکا با قاطعیت از تمام فعالیت‌های ادبی او حمایت می‌کرد. کافکا به دوست خود وصیت کرده بود که تمام آثار منتشر نشده او را از میان ببرد اما خوشبختانه «برود» به درخواستش عمل نکرد و پس از مرگ کافکا تمامی آثارش را علی رغم میلش به چاپ رسانید. کافکا از جمله نویسندگانی بود که پس از مرگ به شهرت رسید. ماکس برود بعدها نوشت: «مطمئنم او می‌دانست که من چنین کاری نمی‌کنم و دست ‌نوشته‌هایش را نمی‌سوزانم.» 

** آثار به جای مانده از کافکا 
کافکا قادر بود جملات بلند و تودرتویی را به زبان آلمانی بنویسد که سراسر صفحه رادر بر می گرفت. جملات کافکا در بیشتر موارد قبل از نقطه پایانی ضربه‌ای برای خواننده در چنته دارند، ضربه‌ای که مفهوم و منظور جمله را تکمیل می‌کند. زمانی که خواننده در کلمه قبل از نقطه پایان جمله است می‌فهمد که چه اتفاقی برای برای شخصیت اصلی داستان افتاده و به طور کامل مسخ شده است. 

یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین آثار کافکا اداستان کوتاه «مسخ» است که در 1915 میلادی منتشر شد. از دیگر آثار برجسته این نویسنده آلمانی می‌توان به «جلو قانون» اشاره کرد که در 1914 میلادی به چاپ رسید که در ایران نیز نسخه ترجمه شده آن موجود است. کافکا در مدت زمانی طولانی به بیماری سختی دچار شد اما این موضوع سبب نشد تا او از نوشتن باز بماند و در 1916 میلادی داستان «داوری» را به پایان رساند. در این داستان او به طور مستقیم درباره ارتباط خود با پدرش اشاره کرده است. در 1919 «گروه محکومین» و «پزشک دهکده» را هم‌زمان به اتمام رسانید و در 1925 میلادی داستان معروف «محاکمه»را منتشر شد. 

«زادی اسمیت»، نویسنده انگلیسی درباره او در نیویورک ‌تایمز نوشت: کافکا 12 ساعت از روز را بیرون از خانه کار می‌کرد و وقت زیادی برای نوشتن نداشت. ساعت 11 شب شروع به نوشتن می‌کرد و بسته به توانش در آن شب تا سه و حتی گاهی شش صبح کار می‌کرد و فقط یک تا دو ساعت وقت استراحت داشت. وظایف روزانه‌اش او را تا آستانه فروپاشی برد. این شرایط شاید نقش مهمی در ایجاد بیماری سل در نویسنده کتاب «مسخ» و «محاکمه» ایفا کرد، بنابراین اصلاً دروغ نیست اگر بگوییم کارش او را کُشت. کمی بعد گلویش دچار مشکل شد و خوردن غذا برای او سخت و تا حدی غیرممکن شده بود. او در روزهای آخر عمرش داستان کوتاه «هنرمند گرسنه» را نوشت و به نظر می‌رسد خود وی به دلیل عدم توانایی جسمی برای غذا خوردن و بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده است.


در 1927 میلادی رمان «آمریکا» منتشر شد که درباره پسر بچه‌ای به نام کارل روسمان است که به وسیله پدر و مادر خود به آمریکا فرستاده می‌شود و اتفاقاتی که در آن کشور برای این پسر می‌افتد در رمان شرح داده می‌شود. 

** ترجمه آثار کافکا در ایران 
انتشار آثار کافکا بعد از مرگ او در دنیا چنان سروصدا کرد که افراد سرشناس زیادی در ایران مانند صادق هدایت، فرزانه طاهری و امیرجلال‌الدین اعلم را به چالش ترجمه آثارش کشاند و به همین دلیل ترجمه‌های متنوعی از آثار او منتشر شده است. سرانجام تمامی آثار کافکا به وسیله «علی‌اصغر حداد» راهی بازار نشر ایران شد. حداد در معرفی کافکا می گوید: « دلایل بسیاری زیادی وجود دارد که باعث ماندگاری نام کافکا شده است، اما شاید مهم‌ترین دلیل آن صاحب سبک بودن او باشد چراکه او شبیه به هیچ‌کسی نمی‌نوشت و اگر بخواهیم تعریف درستی از او داشته باشیم باید بگوییم که نوشته‌های کافکا بیش از هر شخص یا سبکی شبیه به خودش است. حدود 60 داستان کوتاه و 3 رمان از این نویسنده باقی‌مانده است که هر 3 رمان ناتمام مانده‌اند، اما جالب است بدانید که این ناتمام ماندن نه تنها مانع از چاپ نشدن این آثار نشده، بلکه این رمان‌ها را جذاب‌تر کرده و باعث شده که مخاطبان زیادی شیفته آثارش باشند.»


میراث کافکا 
در زمان مرگ، عده کمی از خوانندگان و طرفداران کافکا او را می‌شناختند و پس از مرگ بود که به همت دوست قدیمی خود به جهانیان معرفی شد. در واقع در 1960 میلادی کافکا در شرق اروپا به شهرت رسید تا جایی که لغت جدید (کافکایی) به خاطر سبک داستان‌نویسی خاص او وارد فرهنگ لغات زبان انگلیسی شد. کافکا امروزه به عنوان یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان در فرهنگ و ادبیات زبان آلمانی شناخته می‌شود. سرانجام این نویسنده آلمانی در سوم ژوئن 1924میلادی چشم از دنیا فروبست. 

کانون چوک 
منابع : 648ب الف صاد1. ردیف ثبتی مرجع 
  پژوهشگر شهروز براری صیقلانی 
به درخواست کانون اندیشه و معارف اسلامی 



 


 

ا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد